Zonnepanelen Wekerom kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Wekerom? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze vergelijker vind je handige info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wekerom!

zonnepanelen installateur 6733
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6733
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wekerom mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.ede.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ede. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde noemen we de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Ede kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Wekerom
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Wekerom kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Meer dan 550.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wekerom schommelen tussen de €5300 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op ongeveer 2710 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en NLE betaal je daarvoor zo’n €609,75 (vergoeding mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Wekerom is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3650 – €4425€430
2273012€5125 – €5900€600
3320016€5900 – €6100€850
4398017€6425 – €6800€920
5435019€6900 – €7250€980
6486021€7450 – €7800€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Wekerom check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wekerom bedraagt 3100 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Wekerom?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wekerom

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wekerom vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten zoek jij snel en eenvoudig een deskundige vakspecialist in de regio. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Wekerom.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar check ook op certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Ede.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wekerom op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een regionaal project (Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 6733).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!