Zonnepanelen Deelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Deelen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Met innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels onze tool check je veelzijdige adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Deelen!

zonnepanelen installateur 6877
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6877
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Deelen mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.ede.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Ede. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Ede kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Deelen
Direct zonnepanelen bestellen? In Deelen zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5025), dan is jouw winst al €1055,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 700.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Deelen komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert ongeveer 2810 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €632,25 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Deelen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3550 – €4475€440
2278012€5225 – €5775€600
3325014€6100 – €6075€875
4386016€6425 – €6625€950
5461019€6950 – €7300€1000
6513023€7700 – €7800€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Deelen vind jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deelen is 3100 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Deelen?

Voor het leggen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-deelen

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Deelen vergelijken? Dankzij onze stappenplan kies jij moeiteloos een uitstekende aanbieder in de buurt. Verschillende specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer duidelijk het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Deelen.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de omgeving. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Ede.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Deelen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6877).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!