Zonnepanelen Ederveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Ederveen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze website check je omvangrijke raadgeving over zonnepanelen kopen in Ederveen!

zonnepanelen installateur 6744
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6744
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ederveen mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.ede.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ede. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Ede zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Ederveen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ederveen kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4825), dan is het voordeel al €1013,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 800.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ederveen fluctueren tussen de €4900 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert zo’n 2730 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €614,25 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Ederveen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117008€3400 – €4225€380
2304011€5100 – €5825€675
3357016€5950 – €6050€800
4396017€6450 – €6700€880
5467019€7050 – €7125€1030
6507022€7575 – €8175€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Ederveen vind jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ederveen is 3100 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Ederveen?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ederveen

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Ederveen vergelijken? Dankzij onderstaande tips kies jij binnen enkele minuten een goede vakspecialist in je postcodegebied. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Ederveen.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook relevante keurmerken (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Ede.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ederveen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 6744).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!