Zonnepanelen Otterlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Otterlo? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij deze website ontdek jij praktische gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Otterlo!

zonnepanelen installateur 6731
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6731
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Otterlo mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.ede.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Ede. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Ede zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Otterlo
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Otterlo bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4725), dan profiteer je al van een korting van €992,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 650.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Otterlo fluctueren tussen de €4400 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,5 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Otterlo kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3425 – €4350€390
2304012€5100 – €5700€625
3325015€5950 – €6225€750
4408016€6400 – €6750€900
5457020€7000 – €7300€1010
6496021€7400 – €7900€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Otterlo tref jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Otterlo is 3100 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Otterlo?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-otterlo

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Otterlo vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder heb jij vandaag nog een professionele monteur in je postcodegebied. Tal van adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Otterlo.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Ede.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Otterlo op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 6730, 6731).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!