Zonnepanelen Wamel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Wamel? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je praktische informatie aangaande zonnepanelen kopen in Wamel!

zonnepanelen installateur 6659
 • Lagere maandlasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wamel mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.westmaasenwaal.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente West Maas en Waal. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente West Maas en Waal kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Wamel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Wamel kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan is het belastingvoordeel al €1155. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij een half miljoen gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Wamel liggen tussen de €4100 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pakweg 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €648 (kosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Wamel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119306€3675 – €4375€380
2295013€5150 – €5700€550
3346015€6025 – €6150€850
4393017€6450 – €6675€900
5461020€6950 – €7125€1020
6505022€7600 – €8075€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Wamel tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wamel bedraagt 3370 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wamel?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wamel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Wamel vergelijken? Door het onderstaande stappenplan kies jij zonder problemen een uitmuntende specialist in jouw omgeving. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Wamel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente West Maas en Waal.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wamel op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal project (Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6659).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!