Zonnepanelen Dreumel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Dreumel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Middels een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze tool vind je toepasbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Dreumel!

zonnepanelen installateur 6621
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6621
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dreumel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.westmaasenwaal.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente West Maas en Waal. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente West Maas en Waal kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Dreumel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Dreumel bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5125), dan is het voordeel al €1076,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 500.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Dreumel liggen tussen de €4000 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen wekt op plusminus 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Pure Energie betaal je hiervoor wel €614,25 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Dreumel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3425 – €4425€420
2277012€5175 – €5625€525
3320015€6000 – €6100€725
4382017€6450 – €6675€880
5445020€7100 – €7300€990
6501023€7675 – €7975€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Dreumel ontdek jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dreumel is 3370 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle bewoners prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Dreumel?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dreumel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Dreumel vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een uitmuntende expert in de regio. Een aantal specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het type huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Dreumel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente West Maas en Waal.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dreumel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6620, 6621).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!