Zonnepanelen Altforst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Altforst? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker lees je waardevolle raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Altforst!

zonnepanelen installateur 6628
 • Eenvoudig geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6628
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Altforst mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.westmaasenwaal.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente West Maas en Waal. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente West Maas en Waal zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Altforst
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Altforst kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5225), dan profiteer je al van een korting van €1097,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 700.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Altforst zitten vaak tussen de €4000 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert zo’n 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €623,25 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Altforst bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3600 – €4325€390
2284012€5225 – €5850€675
3351016€5900 – €6100€725
4384016€6375 – €6750€880
5445019€7000 – €7300€960
6518023€7650 – €8150€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Altforst bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Altforst bedraagt 3370 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Altforst?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-altforst

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Altforst vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek jij zonder problemen een professionele monteur in je woonplaats. Een aantal specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het type woning. Het genre huis (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Altforst.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente West Maas en Waal.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Altforst op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6628).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!