Zonnepanelen Appeltern kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Appeltern? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Met zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels deze pagina tref jij uitgebreide aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Appeltern!

zonnepanelen installateur 6629
 • Lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6629
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Appeltern mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.westmaasenwaal.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente West Maas en Waal. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente West Maas en Waal kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Appeltern
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Appeltern zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan is het voordeel al €1102,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa een half miljoen gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Appeltern schommelen tussen de €4400 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert plusminus 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco of Nuon betaal je al snel €625,5 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Appeltern kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3600 – €4500€410
2278012€5200 – €5700€550
3351014€6075 – €6150€850
4402016€6350 – €6700€930
5465020€7100 – €7275€1000
6486022€7675 – €8150€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Appeltern bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Appeltern is 3370 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Appeltern?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-appeltern

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Appeltern vergelijken? Middels onderstaande tips kies je in korte tijd een professionele leverancier in je postcoderoos. Verschillende aanbieders beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Appeltern.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente West Maas en Waal.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Appeltern op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een regionaal project (Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 6629).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!