Zonnepanelen Beneden-Leeuwen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Beneden-Leeuwen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Wegens gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels deze website vind jij uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Beneden-Leeuwen!

zonnepanelen installateur 6658
 • Een lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6658
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beneden-Leeuwen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.westmaasenwaal.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente West Maas en Waal. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente West Maas en Waal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Beneden-Leeuwen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Beneden-Leeuwen kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5475), dan profiteer je al van een korting van €1149,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,06 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 700.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Beneden-Leeuwen zitten vaak tussen de €4900 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €645,75 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Beneden-Leeuwen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3575 – €4250€390
2301012€5200 – €5850€500
3351016€6050 – €6050€825
4420017€6475 – €6775€890
5446019€7000 – €7300€1000
6506021€7625 – €7850€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Beneden-Leeuwen bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beneden-Leeuwen bedraagt 3370 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde klanten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Beneden-Leeuwen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beneden-leeuwen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Beneden-Leeuwen vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten tref jij in een zeer korte periode een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Diverse specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Beneden-Leeuwen.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente West Maas en Waal.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Beneden-Leeuwen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6658).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!