Zonnepanelen Mook en Middelaar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Mook en Middelaar? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Mook en Middelaar!

zonnepanelen installateur 6586
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mook en Middelaar juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.mookenmiddelaar.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Mook en Middelaar. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er nog een prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Mook en Middelaar is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Mook en Middelaar
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Mook en Middelaar zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan is het voordeel al €1086,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,045 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 800.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Mook en Middelaar liggen tussen om en nabij de €4100 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in zo’n 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €621 (kosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Mook en Middelaar bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117506€3400 – €4375€400
2299013€5250 – €5825€600
3346015€6000 – €6100€825
4392017€6350 – €6675€910
5448019€7025 – €7300€990
6499021€7400 – €7950€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Mook en Middelaar bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mook en Middelaar bedraagt 3440 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mook en Middelaar?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mook-en-middelaar

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Mook en Middelaar vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan kies jij in korte tijd een professionele vakspecialist in je woonplaats. Tal van aanbieders hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Mook en Middelaar.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Mook en Middelaar.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Mook en Middelaar op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Mook, Middelaar)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6586).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente