Zonnepanelen Alphen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Alphen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Met zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij onze tool bekijk je waardevolle details aangaande zonnepanelen kopen in Alphen!

zonnepanelen installateur 6626
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6626
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Alphen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.westmaasenwaal.nl ontdek je de spelregels in de gemeente West Maas en Waal. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente West Maas en Waal kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Alphen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Alphen kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5175), dan loopt dit al op tot €1086,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 550.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Alphen fluctueren tussen de €4100 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Powerpeers betaal je hiervoor wel €618,75 (onkosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Alphen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119106€3475 – €4225€410
2285013€5125 – €5725€575
3360015€5925 – €6200€775
4394017€6300 – €6750€880
5453019€6950 – €7225€1020
6486023€7675 – €7925€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Alphen bekijk jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Alphen is 3370 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Alphen?

Voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-alphen

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Alphen vergelijken? Middels tips van onze adviseurs tref je zonder problemen een uitmuntende aanbieder in je woonplaats. Verschillende monteurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets het type woning. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Alphen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van experts uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente West Maas en Waal.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Alphen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een regionaal project (Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6626).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!