Zonnepanelen Boven-Leeuwen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Boven-Leeuwen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze tool bekijk je veelzijdige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Boven-Leeuwen!

zonnepanelen installateur 6657
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6657
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boven-Leeuwen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.westmaasenwaal.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente West Maas en Waal. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente West Maas en Waal kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Boven-Leeuwen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Boven-Leeuwen bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5450), dan profiteer je al van een korting van €1144,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 700.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Boven-Leeuwen komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €643,5 (prijs mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Boven-Leeuwen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3425 – €4450€390
2270011€5300 – €5675€625
3338014€6075 – €6225€800
4401017€6525 – €6700€900
5445020€7025 – €7175€1030
6485023€7575 – €7975€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Boven-Leeuwen vind je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boven-Leeuwen bedraagt 3370 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Boven-Leeuwen?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boven-leeuwen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Boven-Leeuwen vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk je in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in je postcoderoos. De meeste specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Boven-Leeuwen.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het emailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificering (zoals Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente West Maas en Waal.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Boven-Leeuwen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6657).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!