Zonnepanelen Maasbommel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Maasbommel? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze website bekijk jij omvangrijke aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Maasbommel!

zonnepanelen installateur 6627
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6627
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maasbommel mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.westmaasenwaal.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente West Maas en Waal. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente West Maas en Waal kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Maasbommel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Maasbommel zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5200), dan is het belastingvoordeel al €1092. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 500.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Maasbommel schommelen tussen de €5200 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €621 (vergoeding mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Maasbommel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117908€3575 – €4250€440
2310012€5100 – €5900€550
3350016€6000 – €6100€825
4404016€6450 – €6850€900
5436020€6925 – €7150€970
6514022€7575 – €8100€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Maasbommel tref je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maasbommel bedraagt 3370 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste investeerders installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Maasbommel?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maasbommel

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Maasbommel vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een professionele monteur in je woonplaats. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar het tarief. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het type woning (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Maasbommel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgen er offertes van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente West Maas en Waal.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Maasbommel op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6627).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!