Zonnepanelen Yerseke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Yerseke? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker tref jij omvangrijke info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Yerseke!

zonnepanelen installateur 4401
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Lange levensduur.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Yerseke april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.reimerswaal.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Reimerswaal. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Reimerswaal zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Yerseke
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Yerseke kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4625), dan bedraagt dit al €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,05 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Yerseke liggen tussen de €5400 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €695,25 (vergoeding april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Yerseke bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3550 – €4350€380
2270011€5250 – €5625€550
3325015€6100 – €6250€700
4380017€6400 – €6650€900
5461020€7000 – €7200€1010
6507021€7400 – €8075€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Yerseke achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Yerseke bedraagt 2850 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Yerseke?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-yerseke

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Yerseke vergelijken? Met onderstaande tips tref jij moeiteloos een betrouwbare expert in je postcoderoos. Tal van monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Yerseke.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Reimerswaal.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Yerseke op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 4400, 4401).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!