Zonnepanelen Krabbendijke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Krabbendijke? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij veelzijdige toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Krabbendijke!

zonnepanelen installateur 4413
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4413
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Krabbendijke april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.reimerswaal.nl tref je de spelregels in de gemeente Reimerswaal. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Reimerswaal kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Krabbendijke
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Krabbendijke zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan is het belastingvoordeel al €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 800.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Krabbendijke schommelen tussen de €5100 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €607,5 (vergoeding april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Krabbendijke bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3600 – €4375€410
2271011€5300 – €5825€600
3340016€5975 – €6200€725
4397018€6350 – €6650€940
5438020€7075 – €7150€990
6509023€7550 – €7950€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Krabbendijke tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Krabbendijke bedraagt 2850 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee mensen installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Krabbendijke?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-krabbendijke

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Krabbendijke vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs zoek jij in korte tijd een deskundige installateur in de regio. Diverse monteurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Krabbendijke.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Reimerswaal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Krabbendijke op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4413).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!