Zonnepanelen Oostdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Oostdijk? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je praktische raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oostdijk!

zonnepanelen installateur 4415
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4415
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oostdijk juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.reimerswaal.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Reimerswaal. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Reimerswaal is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Oostdijk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oostdijk kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4725), dan is het voordeel al €992,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oostdijk komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pak ‘m beet 2720 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €612 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Oostdijk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3425 – €4200€390
2309013€5275 – €5600€625
3340016€5900 – €6075€725
4389018€6325 – €6650€940
5461019€6925 – €7250€1000
6497022€7700 – €7950€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Oostdijk tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oostdijk bedraagt 2850 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Veel mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oostdijk?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oostdijk

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Oostdijk vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref je zonder problemen een goede specialist in de buurt. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Oostdijk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Reimerswaal.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oostdijk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal project (Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4415).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!