Zonnepanelen Rilland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Rilland? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij samengestelde informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Rilland!

zonnepanelen installateur 4411
 • Een lagere energierekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4411
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rilland juli 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.reimerswaal.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Reimerswaal. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er nog een handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Reimerswaal kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Rilland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Rilland kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4650), dan profiteer je al van een korting van €976,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 800.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rilland fluctueren tussen de €4800 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 3100 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of NLE betaal je al snel €697,5 (vergoeding juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Rilland kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3650 – €4325€400
2280011€5225 – €5775€525
3346015€5975 – €6125€725
4402016€6325 – €6850€950
5463019€6900 – €7275€1000
6514021€7700 – €7900€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Rilland tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rilland bedraagt 2850 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rilland?

Voor het leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rilland

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Rilland vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt heb jij binnen enkele minuten een uitmuntende monteur in de buurt. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de aard van het huis. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Rilland.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Reimerswaal.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rilland op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een regionaal project (Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 4410, 4411).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!