Zonnepanelen Hansweert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hansweert? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je samengestelde details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hansweert!

zonnepanelen installateur 4417
 • Lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4417
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hansweert juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.reimerswaal.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Reimerswaal. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste is er ook een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Reimerswaal kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Hansweert
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hansweert zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan is jouw winst al €1002,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 650.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hansweert liggen tussen de €5100 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen wekt op pakweg 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Oxxio betaal je hiervoor wel €616,5 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hansweert kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117608€3400 – €4450€430
2280012€5300 – €5775€525
3351016€6050 – €6175€750
4404017€6325 – €6725€880
5443020€7075 – €7250€1010
6511022€7650 – €8150€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Hansweert vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hansweert bedraagt 2850 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde klanten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Hansweert?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hansweert

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hansweert vergelijken? Geholpen door onderstaande tips tref jij snel en eenvoudig een uitstekende aanbieder in jouw streek. De meeste monteurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert biedt zo erkend zonnepanelen advies in Hansweert.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €15,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Reimerswaal.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hansweert op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4417).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!