Zonnepanelen Waarde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Waarde? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Via zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze website bekijk jij accurate tips over zonnepanelen kopen in Waarde!

zonnepanelen installateur 4414
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4414
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waarde juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.reimerswaal.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Reimerswaal. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Reimerswaal is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Waarde
Direct zonnepanelen bestellen? In Waarde zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens met een interessante rente een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4700), dan is het voordeel al €987. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 550.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Waarde schommelen tussen de €4700 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pakweg 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Oxxio betaal je hiervoor wel €609,75 (tarieven juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Waarde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120107€3525 – €4425€410
2271011€5025 – €5800€575
3358016€5975 – €6100€875
4412018€6500 – €6675€900
5436020€7075 – €7175€1000
6496023€7625 – €7850€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Waarde achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waarde bedraagt 2850 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Waarde?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waarde

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Waarde vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs tref je moeiteloos een erkende vakspecialist in de regio. Tal van installateurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Waarde.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Reimerswaal.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waarde op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 4414).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!