Zonnepanelen Kruiningen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Kruiningen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze vergelijker bekijk jij uitgebreide gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Kruiningen!

zonnepanelen installateur 4416
 • Eenvoudig geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4416
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kruiningen april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.reimerswaal.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Reimerswaal. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Reimerswaal is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Kruiningen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Kruiningen zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4750), dan is het belastingvoordeel al €997,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kruiningen liggen tussen om en nabij de €4800 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op ongeveer 2730 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Qurrent betaal je al snel €614,25 (kosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Kruiningen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118608€3625 – €4275€430
2302013€5075 – €5700€600
3337015€5900 – €6175€850
4404018€6400 – €6750€910
5449019€7100 – €7225€980
6499023€7425 – €8050€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Kruiningen bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kruiningen bedraagt 2850 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kruiningen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kruiningen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Kruiningen vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt heb jij in enkele stappen een betrouwbare leverancier in de buurt. Veel installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kruiningen.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Reimerswaal.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Kruiningen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 4416).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!