Zonnepanelen Raalte kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Raalte? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze vergelijker check jij actuele gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Raalte!

zonnepanelen installateur 8101
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8101
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Raalte juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.raalte.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Raalte. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Raalte kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Raalte
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Raalte kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4750), dan pak je al €997,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Raalte zitten vaak tussen de €4900 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in circa 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €663,75 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Raalte kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119507€3625 – €4300€430
2277011€5025 – €5900€525
3321014€6050 – €6225€750
4405018€6500 – €6825€940
5431020€6900 – €7125€960
6496021€7625 – €8150€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Raalte lees jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Raalte bedraagt 3130 kWh. Dit staat voor zo’n 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Raalte?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-raalte

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Raalte vergelijken? Dankzij onderstaande tips vind jij in enkele stappen een uitstekende vakspecialist in je postcoderoos. De meeste adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Raalte.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft voorletter + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Op die manier weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Raalte.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Raalte op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8100, 8101, 8102, 8103).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente