Zonnepanelen Mariënheem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Mariënheem? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Via het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze website tref je veelzijdige details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Mariënheem!

zonnepanelen installateur 8106
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieubewuste keuze.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8106
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mariënheem mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.raalte.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Raalte. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Raalte zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Mariënheem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Mariënheem zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4925), dan is jouw winst al €1034,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg een half miljoen investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Mariënheem schommelen tussen de €4800 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pakweg 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Qurrent betaal je al snel €693 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Mariënheem bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3675 – €4200€400
2271012€5300 – €5750€600
3349015€5925 – €6275€825
4408018€6500 – €6750€900
5464020€6975 – €7200€970
6500021€7675 – €7975€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Mariënheem tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mariënheem is 3130 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mariënheem?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-marienheem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Mariënheem vergelijken? Door middel van onderstaande tips vergelijk je in een zeer korte periode een professionele installateur in je woonplaats. Tal van adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Mariënheem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Raalte.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Mariënheem op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een regionaal project (Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8106).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!