Zonnepanelen Elburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Elburg? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met onze website doorzoek je actuele aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Elburg!

zonnepanelen installateur 8081
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8081
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Elburg juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.elburg.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Elburg. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Elburg kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Elburg
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Elburg kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4650), dan pak je al €976,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Elburg liggen tussen om en nabij de €4300 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert grofweg 2840 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €639 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Elburg kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3575 – €4200€400
2273012€5150 – €5725€675
3336016€5900 – €6275€850
4393018€6350 – €6600€890
5434019€7100 – €7225€1000
6517021€7450 – €8000€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Elburg ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Elburg is 3080 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle investeerders installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Elburg?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-elburg

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Elburg vergelijken? D.m.v. het advies hieronder heb jij in enkele stappen een uitmuntende vakman in de regio. Verschillende adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar het tarief. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Elburg.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Elburg.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Elburg op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Elburg, Wijk 02, Doornspijk)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8080, 8081, 8082).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente