Zonnepanelen Heino kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Heino? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van deze pagina vind jij toepasbare details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heino!

zonnepanelen installateur 8141
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8141
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heino mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.raalte.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Raalte. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Raalte zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Heino
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Heino zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5100), dan is jouw winst al €1071. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n 650.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Heino fluctueren tussen de €4100 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert zo’n 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Vandebron betaal je al snel €616,5 (onkosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Heino kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3525 – €4375€430
2304011€5000 – €5775€625
3352015€6025 – €6050€875
4410016€6425 – €6825€880
5443019€6975 – €7200€970
6484022€7425 – €7875€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Heino bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heino is 3130 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Heino?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heino

Interessante installaties:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Heino vergelijken? Door het onderstaande stappenplan heb jij in enkele stappen een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Heino.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvang je de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Raalte.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heino op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een regionaal project (Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8140, 8141).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!