Zonnepanelen Nieuw Heeten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Nieuw Heeten? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze tool check jij uitgebreide tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Nieuw Heeten!

zonnepanelen installateur 8112
 • Eenvoudig geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8112
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw Heeten mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.raalte.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Raalte. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Raalte zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Nieuw Heeten
Direct zonnepanelen bestellen? In Nieuw Heeten kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5000), dan profiteer je al van een korting van €1050. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,055 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg een half miljoen woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nieuw Heeten liggen tussen om en nabij de €4200 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €607,5 (prijspeil mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Nieuw Heeten kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3500 – €4300€410
2274011€5150 – €5825€500
3356016€5925 – €6050€875
4399018€6450 – €6850€910
5442019€7000 – €7150€1020
6491021€7525 – €7800€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Nieuw Heeten tref je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw Heeten bedraagt 3130 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Nieuw Heeten?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-heeten

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nieuw Heeten vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kies je zonder problemen een professionele installateur in jouw streek. Verscheidene monteurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer duidelijk het huis. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Nieuw Heeten.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de omgeving. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Raalte.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw Heeten op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8112).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!