Zonnepanelen Broekland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Broekland? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl lees jij actuele adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Broekland!

zonnepanelen installateur 8107
 • Een kleiner energiecontract.
 • Groene investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8107
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Broekland mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.raalte.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Raalte. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Raalte zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Broekland
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Broekland bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4950), dan is het voordeel al €1039,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 650.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Broekland komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op circa 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €695,25 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Broekland bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3525 – €4375€380
2282013€5300 – €5675€575
3329016€6000 – €6100€725
4403016€6475 – €6775€940
5462020€7025 – €7150€1000
6506023€7475 – €8050€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Broekland vind jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Broekland bedraagt 3130 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Broekland?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-broekland

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Broekland vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vergelijk je vandaag nog een professionele expert in jouw omgeving. Een aantal leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Broekland.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Raalte.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Broekland op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een project in je eigen buurt (Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8107).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!