Zonnepanelen Nunspeet kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Nunspeet? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze vergelijker lees je samengestelde tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nunspeet!

zonnepanelen installateur 8071
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Los van de energieleverancier.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8071
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nunspeet juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.nunspeet.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Nunspeet. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Nunspeet kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Nunspeet
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Nunspeet kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5100), dan profiteer je al van een korting van €1071. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Grofweg 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nunspeet liggen tussen om en nabij de €4700 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert pak ‘m beet 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Oxxio betaal je al snel €679,5 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Nunspeet kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3475 – €4275€440
2279012€5025 – €5875€550
3348015€5900 – €6100€725
4388016€6400 – €6825€890
5467019€7025 – €7250€1000
6517023€7600 – €7900€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Nunspeet vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nunspeet bedraagt 3180 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Nunspeet?

Voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nunspeet

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Nunspeet vergelijken? Geholpen door onze stappenplan tref je zonder problemen een erkende leverancier in je woonplaats. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Nunspeet.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €22,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Nunspeet.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nunspeet op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Nunspeet, Elspeet-Vierhouten)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8070, 8071, 8072).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente