Zonnepanelen Lierderholthuis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Lierderholthuis? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met de zonnepanelen-vergelijker check jij waardevolle adviezen over zonnepanelen kopen in Lierderholthuis!

zonnepanelen installateur 8144
 • Minder betalen voor stroom.
 • Groene investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8144
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lierderholthuis mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.raalte.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Raalte. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Raalte zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Lierderholthuis
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Lierderholthuis kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5125), dan bedraagt dit al €1076,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 600.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lierderholthuis komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op om en nabij 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (vergoeding mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Lierderholthuis bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120607€3450 – €4225€390
2298012€5075 – €5775€600
3352016€5975 – €6150€725
4383018€6475 – €6725€880
5464020€6950 – €7275€1030
6481021€7625 – €8025€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Lierderholthuis bekijk jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lierderholthuis is 3130 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Lierderholthuis?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lierderholthuis

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Lierderholthuis vergelijken? Met tips van onze adviseurs vergelijk jij snel en eenvoudig een deskundige expert in je postcodegebied. Het merendeel van de leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman biedt zo goedzonnepanelen advies in Lierderholthuis.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daarna verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Raalte.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lierderholthuis op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8144).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!