Zonnepanelen Oldebroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Oldebroek? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van deze pagina ontdek je toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oldebroek!

zonnepanelen installateur 8096
 • Lagere maandlasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8096
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldebroek juli 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.oldebroek.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oldebroek. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien is er nog een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Oldebroek kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Oldebroek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oldebroek zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5125), dan is het belastingvoordeel al €1076,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Plusminus een half miljoen huizen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oldebroek fluctueren tussen de €4300 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pak ‘m beet 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Qurrent betaal je al snel €681,75 (prijspeil juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Oldebroek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118407€3600 – €4475€410
2288011€5000 – €5600€675
3358016€6025 – €6050€700
4420018€6400 – €6800€880
5435020€6950 – €7250€970
6503023€7700 – €7975€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Oldebroek tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldebroek is 3180 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 11 panelen van 285 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oldebroek?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldebroek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Oldebroek vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vergelijk je zonder problemen een goede monteur in je woonplaats. Sommige bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Oldebroek.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Oldebroek.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oldebroek op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Oldebroek, Wezep, Oosterwolde)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8096).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente