Zonnepanelen Hattem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Hattem? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met deze website ontdek je actuele details aangaande zonnepanelen kopen in Hattem!

zonnepanelen installateur 8051
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteHattem
Postcode8051
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hattem juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.hattem.nl check jij de spelregels in de gemeente Hattem. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Hattem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hattem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hattem kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim een half miljoen woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hattem zitten vaak tussen de €5000 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €650,25 (onkosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hattem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118807€3525 – €4475€420
2307013€5225 – €5600€625
3340015€5900 – €6025€825
4408016€6375 – €6750€930
5438019€7050 – €7275€1000
6518022€7675 – €7950€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Hattem tref je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hattem bedraagt 2830 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Hattem?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hattem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hattem vergelijken? Met behulp van onze stappenplan kies je binnen enkele minuten een professionele vakman in jouw omgeving. Het merendeel van de installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het type woning. Het type woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hattem.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit uw regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hattem.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hattem op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Hattem, Polder Hattem en Molecaten)? Dan mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8050, 8051, 8052).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!