Zonnepanelen Zwartewaterland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zwartewaterland? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze website bekijk je accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Zwartewaterland!

zonnepanelen installateur 8064
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwartewaterland mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.zwartewaterland.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Zwartewaterland. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook noemen we de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Zwartewaterland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Zwartewaterland
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zwartewaterland kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan loopt dit al op tot €1034,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zwartewaterland zitten vaak tussen de €4100 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op circa 3020 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (vergoeding mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Zwartewaterland bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3475 – €4200€440
2310013€5000 – €5600€525
3358015€5950 – €6025€775
4393018€6550 – €6800€930
5467019€6925 – €7250€1030
6510023€7675 – €8025€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Zwartewaterland bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwartewaterland is 3080 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Zwartewaterland?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwartewaterland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Zwartewaterland vergelijken? Door onze stappenplan zoek je snel en eenvoudig een deskundige expert in jouw streek. Verscheidene installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Schets de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Zwartewaterland.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zwartewaterland.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zwartewaterland op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8064).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente