Zonnepanelen Laag Zuthem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Laag Zuthem? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij toepasbare info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Laag Zuthem!

zonnepanelen installateur 8055
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8055
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Laag Zuthem mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.raalte.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Raalte. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Raalte zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Laag Zuthem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Laag Zuthem kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5875), dan is jouw winst al €1233,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 650.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Laag Zuthem liggen tussen de €5400 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pakweg 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Nuon betaal je daarvoor zo’n €659,25 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Laag Zuthem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120806€3525 – €4275€440
2273013€5125 – €5900€600
3346014€6050 – €6225€750
4391016€6500 – €6675€920
5431020€6900 – €7125€990
6510023€7425 – €8050€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Laag Zuthem bekijk jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Laag Zuthem is 3130 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Veel woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Laag Zuthem?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-laag-zuthem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Laag Zuthem vergelijken? Via het onderstaande stappenplan tref jij in een zeer korte periode een professionele aanbieder in de regio. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Laag Zuthem.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Raalte.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Laag Zuthem op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 8055).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!