Zonnepanelen Heeten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Heeten? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels deze pagina check jij uitgebreide details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Heeten!

zonnepanelen installateur 8111
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8111
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heeten mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.raalte.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Raalte. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Raalte kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Heeten
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Heeten kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4975), dan is het voordeel al €1044,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 700.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Heeten liggen tussen om en nabij de €5200 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in om en nabij 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €697,5 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Heeten kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3500 – €4300€410
2273011€5175 – €5700€600
3339016€6025 – €6225€775
4383018€6350 – €6800€940
5468019€6975 – €7175€990
6485023€7425 – €8200€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Heeten ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heeten is 3130 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 12 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde klanten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Heeten?

Voor panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heeten

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Heeten vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek jij in korte tijd een uitstekende vakspecialist in de buurt. Veel specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf duidelijk het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Selecteer ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Heeten.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (zoals RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Raalte.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Heeten op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8110, 8111).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!