Zonnepanelen Luttenberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Luttenberg? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze vergelijker tref jij praktische tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Luttenberg!

zonnepanelen installateur 8105
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8105
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Luttenberg mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.raalte.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Raalte. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Raalte kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Luttenberg
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Luttenberg bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4900), dan is het voordeel al €1029. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 550.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Luttenberg liggen tussen de €4500 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen draait uit op zo’n 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €690,75 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Luttenberg kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3625 – €4450€400
2280011€5250 – €5650€600
3355014€5975 – €6250€875
4411018€6325 – €6825€950
5470020€7050 – €7225€1000
6500023€7550 – €7825€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Luttenberg bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Luttenberg bedraagt 3130 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Luttenberg?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-luttenberg

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Luttenberg vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt zoek jij in enkele stappen een goede leverancier in jouw streek. Verscheidene monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Luttenberg.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Raalte.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Luttenberg op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een project in je eigen buurt (Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8105).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!