Zonnepanelen Doornenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Doornenburg? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze vergelijker ontdek je omvangrijke aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Doornenburg!

zonnepanelen installateur 6686
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6686
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Doornenburg mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.lingewaard.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Lingewaard. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Lingewaard kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Doornenburg
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Doornenburg zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4625), dan bedraagt dit al €971,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Plusminus 800.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Doornenburg komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 3060 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €688,5 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Doornenburg is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3625 – €4450€440
2273012€5200 – €5700€550
3354014€6025 – €6050€700
4408016€6500 – €6650€930
5454019€7050 – €7275€1010
6483021€7625 – €7875€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Doornenburg tref jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Doornenburg bedraagt 3140 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Doornenburg?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-doornenburg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Doornenburg vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs heb jij zonder problemen een uitstekende vakman in jouw streek. Tal van bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de aard van de woning. Het type huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Doornenburg.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaard.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Doornenburg op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Bemmel, Gendt, Huissen)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6686).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!