Zonnepanelen Haalderen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Haalderen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels deze website bekijk jij samengestelde info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Haalderen!

zonnepanelen installateur 6685
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Groene investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6685
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haalderen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.lingewaard.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Lingewaard. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Lingewaard kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Haalderen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Haalderen zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4600), dan pak je al €966. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Haalderen fluctueren tussen de €4200 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €686,25 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Haalderen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119106€3600 – €4225€440
2271013€5050 – €5600€500
3345015€6075 – €6225€825
4384017€6450 – €6750€950
5436019€7000 – €7250€960
6514022€7700 – €8000€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Haalderen bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haalderen is 3140 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Haalderen?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haalderen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Haalderen vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een uitstekende leverancier in je woonplaats. Veel adviseurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan erkend zonnepanelen advies in Haalderen.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaard.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Haalderen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een regionaal project (Bemmel, Gendt, Huissen)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 6685).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!