Zonnepanelen Ressen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Ressen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door onze vergelijker tref jij praktische details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ressen!

zonnepanelen installateur 6684
 • Een lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ressen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.lingewaard.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Lingewaard. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Lingewaard is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ressen
Direct zonnepanelen bestellen? In Ressen kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5900), dan is het belastingvoordeel al €1239. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 600.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ressen variëren tussen de €4300 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €684 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Ressen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120306€3575 – €4300€410
2272011€5050 – €5675€600
3354015€5900 – €6100€800
4402016€6475 – €6700€940
5450019€7000 – €7300€990
6509022€7425 – €7850€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Ressen ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ressen is 3140 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh zijn dat 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Ressen?

Voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ressen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ressen vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten tref jij vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in je postcoderoos. Het merendeel van de installateurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het soort woning. Het type woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Ressen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaard.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ressen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal project (Bemmel, Gendt, Huissen)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 6684).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!