Zonnepanelen Angeren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Angeren? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Door o.a. gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. deze pagina check jij bruikbare toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Angeren!

zonnepanelen installateur 6687
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6687
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Angeren mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.lingewaard.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lingewaard. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Lingewaard kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Angeren
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Angeren zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4650), dan is het voordeel al €976,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer een half miljoen woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Angeren komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers betaal je hiervoor wel €690,75 (vergoeding mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Angeren kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3400 – €4350€440
2294012€5275 – €5750€525
3338015€5900 – €6025€775
4402017€6525 – €6775€920
5469019€6900 – €7175€970
6494023€7600 – €7975€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Angeren bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Angeren bedraagt 3140 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Angeren?

Puur voor panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-angeren

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Angeren vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek jij moeiteloos een uitmuntende leverancier in jouw streek. Veel specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het type huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Angeren.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Dan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaard.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Angeren op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal project (Bemmel, Gendt, Huissen)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6687).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!