Zonnepanelen Huissen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Huissen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Middels krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze website vind jij accurate details m.b.t. zonnepanelen kopen in Huissen!

zonnepanelen installateur 6851
 • Een lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6851
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Huissen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.lingewaard.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Lingewaard. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Lingewaard kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Huissen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Huissen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan profiteer je al van een korting van €1023,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 700.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Huissen liggen tussen om en nabij de €4200 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert om en nabij 2750 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Oxxio betaal je al snel €618,75 (vergoeding mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Huissen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118707€3450 – €4200€410
2287012€5275 – €5725€575
3347014€6050 – €6075€750
4404018€6400 – €6800€950
5441019€7100 – €7200€980
6501021€7525 – €8075€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Huissen zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Huissen is 3140 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Huissen?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-huissen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Huissen vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vind jij binnen enkele minuten een uitstekende specialist in de buurt. Verscheidene adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen het tarief. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het soort woning. Het type huis (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Huissen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaard.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Huissen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bemmel, Gendt, Huissen)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6850, 6851, 6852).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!