Zonnepanelen Bemmel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Bemmel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Middels zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van deze website tref jij toepasbare toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Bemmel!

zonnepanelen installateur 6681
 • Lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6681
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bemmel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.lingewaard.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Lingewaard. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Lingewaard kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Bemmel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Bemmel kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan profiteer je al van een korting van €1233,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 750.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bemmel komen doorgaans uit tussen de €4900 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €681,75 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Bemmel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3575 – €4350€430
2299011€5050 – €5750€550
3325015€5975 – €6125€800
4398018€6500 – €6775€940
5460020€7050 – €7225€1000
6511021€7475 – €7800€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Bemmel ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bemmel bedraagt 3140 kWh. Dit staat voor rond de 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Bemmel?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bemmel

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bemmel vergelijken? Via het advies hieronder tref jij vandaag nog een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Diverse adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het soort huis. Het soort huis (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Bemmel.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op die manier is het helder hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaard.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bemmel op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Bemmel, Gendt, Huissen)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6680, 6681).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!