Zonnepanelen Gendt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Gendt? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze tool lees je waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Gendt!

zonnepanelen installateur 6691
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6691
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gendt mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.lingewaard.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Lingewaard. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Lingewaard kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Gendt
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Gendt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4675), dan is jouw winst al €981,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 700.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gendt fluctueren tussen de €4900 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €693 (tarieven mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Gendt kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3400 – €4200€390
2283013€5175 – €5650€625
3347014€5950 – €6075€750
4393018€6550 – €6750€890
5447019€7075 – €7200€970
6505023€7600 – €7900€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Gendt bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gendt is 3140 kWh. Dit staat voor pakweg 12 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Gendt?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gendt

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Gendt vergelijken? Met behulp van onze stappenplan tref je vandaag nog een uitstekende leverancier in de regio. Tal van adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het type woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Gendt.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaard.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Gendt op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Bemmel, Gendt, Huissen)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 6690, 6691).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!