Zonnepanelen Drunen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Drunen? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. D.m.v. het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze website lees jij samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Drunen!

zonnepanelen installateur 5151
 • Een lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5151
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drunen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.heusden.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Heusden. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Heusden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Drunen
Direct zonnepanelen bestellen? In Drunen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4650), dan pak je al €976,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa een half miljoen woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Drunen schommelen tussen de €5400 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor plusminus 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €686,25 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Drunen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118506€3475 – €4350€420
2309013€5000 – €5875€675
3350015€6075 – €6275€875
4388018€6500 – €6775€920
5438020€7050 – €7300€1020
6493022€7550 – €7800€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Drunen check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drunen bedraagt 3450 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Drunen?

Voor panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drunen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Drunen vergelijken? Via het advies hieronder tref je moeiteloos een deskundige expert in de regio. Tal van leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de aard van de woning. Het type dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Drunen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Heusden.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Drunen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal project (Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden)? Dan kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5150, 5151, 5152, 5154).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!