Zonnepanelen Oudheusden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Oudheusden? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je waardevolle info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oudheusden!

zonnepanelen installateur 5256
 • Een kleiner energiecontract.
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudheusden april 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.heusden.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Heusden. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Heusden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Oudheusden
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oudheusden bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5025), dan bedraagt dit al €1055,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus een half miljoen huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oudheusden variëren tussen de €4600 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €627,75 (kosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oudheusden kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3550 – €4250€400
2278011€5125 – €5675€675
3348015€6025 – €6275€750
4409018€6325 – €6700€930
5465020€6900 – €7125€970
6499021€7450 – €7875€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Oudheusden bekijk je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudheusden is 3450 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Oudheusden?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudheusden

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Oudheusden vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten zoek je moeiteloos een deskundige specialist in de regio. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het soort huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman biedt zo erkend zonnepanelen advies in Oudheusden.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Heusden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oudheusden op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 5256).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!