Zonnepanelen Baarle-Nassau kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Baarle-Nassau? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl lees je samengestelde raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Baarle-Nassau!

zonnepanelen installateur 5110
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5110
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baarle-Nassau juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.baarle-nassau.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Baarle-Nassau. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Baarle-Nassau is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Baarle-Nassau
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Baarle-Nassau zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5675), dan is jouw winst al €1191,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 650.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Baarle-Nassau liggen tussen om en nabij de €5100 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €666 (vergoeding juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Baarle-Nassau kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3400 – €4225€390
2294013€5250 – €5750€500
3355016€5925 – €6275€875
4420017€6500 – €6825€940
5433020€6900 – €7300€960
6507022€7425 – €7800€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Baarle-Nassau check je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baarle-Nassau bedraagt 3530 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Baarle-Nassau?

Voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baarle-nassau

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Baarle-Nassau vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vergelijk jij moeiteloos een goede specialist in jouw streek. Verschillende monteurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer expliciet het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Baarle-Nassau.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Baarle-Nassau.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baarle-Nassau op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Baarle – Nassau, Ulicoten, Wijk 02)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 5109, 5110, 5111).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente