Zonnepanelen Herpt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Herpt? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via onze tool doorzoek je actuele details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Herpt!

zonnepanelen installateur 5256
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Herpt juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.heusden.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Heusden. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Heusden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Herpt
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Herpt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5000), dan is jouw winst al €1050. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim een half miljoen consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Herpt komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2780 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Qurrent betaal je al snel €625,5 (onkosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Herpt kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3650 – €4350€390
2279012€5025 – €5900€625
3323015€5900 – €6150€800
4387016€6550 – €6725€940
5434020€7025 – €7250€1000
6507021€7475 – €7800€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Herpt ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herpt bedraagt 3450 kWh. Dit staat voor grofweg 10 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Herpt?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-herpt

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Herpt vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt kies je moeiteloos een deskundige vakspecialist in jouw omgeving. De meeste monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het type huis. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Herpt.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook certificering (bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €15,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Heusden.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Herpt op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal project (Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 5256).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!