Zonnepanelen Gilze en Rijen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Gilze en Rijen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Omwille van dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels deze website tref je toepasbare gegevens over zonnepanelen kopen in Gilze en Rijen!

zonnepanelen installateur 5121
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gilze en Rijen juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.gilzerijen.nl vind je de spelregels in de gemeente Gilze en Rijen. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien noemen we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Gilze en Rijen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Gilze en Rijen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Gilze en Rijen bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4875), dan bedraagt dit al €1023,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 650.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Gilze en Rijen fluctueren tussen de €5400 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor zo’n 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €621 (vergoeding juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Gilze en Rijen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118106€3425 – €4400€430
2308011€5175 – €5650€675
3340016€5900 – €6100€875
4396017€6375 – €6650€930
5430019€6950 – €7225€970
6487023€7650 – €7825€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Gilze en Rijen bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gilze en Rijen bedraagt 3260 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh zijn dat 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Veel consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Gilze en Rijen?

Voor de installatie van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gilze-en-rijen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Gilze en Rijen vergelijken? Met onderstaande tips vergelijk je in een zeer korte periode een erkende leverancier in de buurt. Verschillende aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf duidelijk de woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Gilze en Rijen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Gilze en Rijen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gilze en Rijen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 5120, 5121, 5122).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente