Zonnepanelen Elshout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Elshout? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Via krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van deze pagina vind jij actuele toelichtingen over zonnepanelen kopen in Elshout!

zonnepanelen installateur 5154
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5154
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Elshout april 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.heusden.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Heusden. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Heusden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Elshout
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Elshout bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4675), dan pak je al €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim een half miljoen woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Elshout komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert plusminus 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Vandebron betaal je al snel €688,5 (tarief april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Elshout kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3450 – €4350€420
2297012€5300 – €5675€650
3348015€5975 – €6025€700
4412018€6325 – €6600€910
5433019€7100 – €7125€970
6483023€7700 – €8175€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Elshout tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Elshout bedraagt 3450 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Elshout?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-elshout

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Elshout vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref je binnen enkele minuten een uitstekende vakman in je postcodegebied. Verscheidene specialisten beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Elshout.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Heusden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Elshout op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal project (Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5154).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!