Zonnepanelen Vlijmen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Vlijmen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze vergelijker doorzoek jij veelzijdige informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Vlijmen!

zonnepanelen installateur 5251
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vlijmen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.heusden.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Heusden. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Heusden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Vlijmen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Vlijmen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4850), dan profiteer je al van een korting van €1018,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Grofweg 650.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vlijmen schommelen tussen de €5300 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Vlijmen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120608€3400 – €4350€420
2289011€5025 – €5725€500
3327014€6050 – €6125€825
4395018€6375 – €6625€940
5442019€6925 – €7150€960
6494022€7650 – €7825€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Vlijmen ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlijmen is 3450 kWh. Dit staat voor rond de 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vlijmen?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vlijmen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Vlijmen vergelijken? Op basis van het advies hieronder kies je binnen enkele minuten een deskundige vakman in jouw omgeving. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het soort woning. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo goedzonnepanelen advies in Vlijmen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Heusden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vlijmen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een regionaal project (Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 5250, 5251, 5252).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!