Zonnepanelen Waalwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Waalwijk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van onze vergelijker lees je praktische aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Waalwijk!

zonnepanelen installateur 5141
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5141
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waalwijk juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.waalwijk.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waalwijk. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Waalwijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Waalwijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Waalwijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5725), dan profiteer je al van een korting van €1202,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 650.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Waalwijk liggen tussen om en nabij de €4600 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €697,5 (kosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Waalwijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3625 – €4375€400
2286013€5025 – €5875€575
3359016€5925 – €6150€750
4390016€6375 – €6775€900
5431020€7100 – €7275€1030
6491023€7400 – €7850€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Waalwijk bekijk jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waalwijk bedraagt 3110 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Waalwijk?

Voor het leggen van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waalwijk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Waalwijk vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt heb je in korte tijd een deskundige vakspecialist in de regio. Veel aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf duidelijk het huis. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Waalwijk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Waalwijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waalwijk op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een project in je eigen buurt (Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5140, 5141, 5142, 5143, 5144, 5145, 5146).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente