Zonnepanelen Heesbeen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Heesbeen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Door innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze website doorzoek je praktische tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Heesbeen!

zonnepanelen installateur 5256
 • Minder betalen voor stroom.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heesbeen april 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.heusden.nl tref je de spelregels in de gemeente Heusden. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Heusden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Heesbeen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Heesbeen kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4975), dan bedraagt dit al €1044,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 550.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Heesbeen zitten vaak tussen de €4300 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €623,25 (tarief april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Heesbeen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117106€3500 – €4350€420
2310012€5025 – €5900€575
3323015€6025 – €6150€825
4387017€6525 – €6825€930
5430019€7100 – €7200€960
6503021€7400 – €7925€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Heesbeen tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heesbeen bedraagt 3450 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 320 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Heesbeen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heesbeen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Heesbeen vergelijken? Geholpen door het advies hieronder kies je in enkele stappen een deskundige specialist in je postcoderoos. De meeste monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Heesbeen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Heusden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Heesbeen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een lokaal project (Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5256).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!